Rookkanaal renoveren om lekkage te voorkomen

Bij verouderde, gemetselde schoorsteenkanalen is het niet ongebruikelijk dat deze door de jaren heen flink wat te verduren hebben gekregen. Het stoken van olie, kolen, gas en hout hebben zo hun invloed op de staat van het gemetselde binnenwerk. Het aantasten van het metselwerk kan er dan ook voor zorgen dat u binnenshuis lekkages krijgt waardoor stoken ten strengste wordt afgeraden.

renovatie-2

Schoorsteenkanaal weer zo goed als nieuw

Is dit het geval dan is het mogelijk een renovatie van het schoorsteenkanaal uit te voeren door middel van het inbrengen van een flexibele, dubbellaags, roestvast stalen buis. Deze buis of mantel wordt van boven naar beneden in uw rookkanaal geschoven en na te zijn omstort met cementmortel aan de onderzijde, rondom voorzien van isolatiekorrels. Dit ter versteviging en om condensatie te voorkomen. Ook aan de bovenzijde zal alles netjes worden afgewerkt met de juiste materialen en worden voorzien van een keurige, bijbehorende kap.

Schoorsteen van rvs dubbelwandige segmenten

Naast flexibele voeringen is het ook mogelijk, indien de situatie dit toelaat, een schoorsteen aan te brengen van rvs dubbelwandige segmenten. Voordeel hiervan is dat het eventueel mogelijk is de schoorsteen op een andere plek in uw woning op te bouwen mocht dit nodig zijn.

Glijmortel cementlaag aan binnenkant schoorsteenkanaal

Door te weinig ruimte in uw bestaande, gemetselde schoorsteenkanaal, is het wellicht niet mogelijk een voering in te brengen. In dat geval kunt u ook een glijmortel laag aan de binnenkant van uw schoorsteenkanaal aan laten brengen. Wanneer u hiervoor kiest, brengen wij u in contact met een specialist op dit gebied. Uiteraard gaan aan al deze technieken grondige inspecties en adviezen vooraf.

top