Vogelnest verwijderen, ook dat is uw schoorsteenveger!

Nog even geduld en de lente zal zich officieel aandienen. Waar wij mensen ons bezighouden met bijvoorbeeld de voorjaarsschoonmaak, de tuin ordenen en het opbergen van de winterkleding, beginnen ze in het dierenrijk zoals ieder jaar met elkaar het hof maken om vervolgens te zorgen voor nageslacht. Zo ook de kraaien die druk doende zijn met het bouwen van hun vogelnest in uw schoorsteen.

Doorgaans een heel schattig gezicht in de lente, lammetjes, kalfjes en natuurlijk kuikentjes. Alleen niet wanneer deze kuikentjes zich op, rond of in uw schoorsteen bevinden. De lente is namelijk ook een tijd van overlast van meeuwen, kouwtjes, kraaien en roeken die hun beschutting zoeken op uw dak of hun vogelnest bouwen in uw schoorsteenkanaal.

In mei leggen alle vogels een ei, alleen in de maanden er voor zijn ze druk met het bouwen van hun vogelnest. Wees hier alert op en voorkom mogelijke problemen zoals lekkage, doorslag of erger nog koolmonoxidevergiftiging.

René Philippo Schoorsteenwerken is het adres in de IJmond als het gaat om advies met betrekking tot het plaatsen van de juiste kappen en het verwijderen van vogelnesten.

Neem gerust contact op via info@uwschoorsteenveger.com indien u meer informatie wenst over de mogelijkheden.

Tot dan, fijne lente!

top