De sluipmoordenaar genaamd Koolmonoxide

 Koolmonoxide, een echte sluipmoordenaar

Onlangs verscheen er in de media het trieste bericht over zes overleden tieners in een vakantiehuisje in Duitsland. De oorzaak van hun overlijden bleek koolmonoxidevergiftiging wat werd veroorzaakt door een defecte of verkeerd aangesloten gaskachel. Een ongelofelijk trieste gebeurtenis die door regelmatige controle wellicht voorkomen had kunnen worden.

Ook in ons land gebeuren er nog steeds teveel ongelukken dankzij koolmonoxide, soms ook met fatale afloop. Het komt regelmatig voor dat met last heeft van koolmonoxide zonder dit te weten. Misselijkheid, hoofdpijn of het bewustzijn verliezen kunnen hier de gevolgen van zijn. Wees dus alert wanneer u een gasgestookte installatie gebruikt. Het gebruik van koolmonoxide melders valt in combinatie met periodieke controle zeer aan te raden.

Binnenkort breekt de tijd weer aan dat de vogels hun nesten proberen te bouwen in misschien wel uw rookkanaal en dus is het zaak dit en de mogelijk ernstige gevolgen te voorkomen. Neem gerust contact op voor het controleren van uw rookkanaal en/of uw gaskachel. In de tussentijd is het wellicht een goed idee een kijkje te nemen op de site van de brandweer waar ook zij tekst en uitleg geven over veiligheid met betrekking tot stoken.

Bel 085-4011790 of mail info@uwschoorsteenveger.com, een gewaarschuwd mens telt immers voor twee!

https://www.brandweer.nl/brandveiligheid/koolmonoxide

top